Måleri

TRADITIONELLT MÅLERI

Med många års erfarenhet av traditionell målning är vi på Henrikssons Måleri ett tryggt val.

Vi utför allt inom måleri och tapetsering både invändigt och utvändigt, från enstaka lägenheter och villor till stora bostadsrättföreningar.

Vi utför även målning av industrilokaler, köpcentrum och parkeringsgarage.

SPECIALOMRÅDEN

 • PLÅTTAKSMÅLNING
  Målning av plåttak med 10 års garanti
 • FASADMÅLNING
  Vi målar trä, puts, betong och tegelfasader med upp till 15 års garanti.
 • GOLVBELÄGGNING
  Epoxi målning för medelhårt slitage. Epoxi beläggning 2-10mm för mycket hårt slitage. Akryl beläggning i miljöer ner till -30 grader t.ex. kylrum eller där man vill kunna använda golvet 30 min efter läggning.
 • HALKSKYDD
  Vi kan halkskydda de flesta underlag så som stål, trä, klinker, betong och asfalt
 • BALKONGRENOVERING
  Fräsning, utjämning och ny vattentät beläggning på ca 3-5 mm tjocklek med mycket lång livslängd. Undersidan behandlas med ett material som drar ut kvarvarande fukt utan att släppa in ny.
 • ROPE ACCESS
  Perfekt när liftar inte räcker till eller ställningsbygget blir dyrare än hela måleriet.
 • FUKT/VATTENSKYDD
  Vi lagar de flesta typer av läckage på tak, balkonger, terrasser och P-däck med en mycket effektiv metod som håller i många år.

Vi utför epoximålning av industrigolv, källargolv, garagegolv och utställningsgolv.

Vi lägger slitstarka och kemikaliebeständiga golvbeläggningar i hissar, på lastbryggor, uteplatser, trappor, garageinfarter och övriga ytor där det finns krav på mycket hög slitstyrka både inom- & utomhus.

Vi är certifierade att utföra måleri/servicearbeten på höga höjder och svåråtkomliga ytor med hjälp av repteknik. Tekniken heter Rope Access och är ett mycket kostnadseffektivt och säkert arbetssätt för att utföra arbeten där det krävs.

MÅLNING AV TAKTEGEL – PAPPTAK

Målning av tegeltak – papptak är ett prisvärt alternativ när det gäller att förlänga livslängden på ditt tak. Vid målning av taktegel – papptak lämnar vi 5-10 års garanti beroende på vald behandling

MÅLNING AV PLÅTTAK

Vad är det som skiljer vårt system av plåttaksmålning jämfört med mer traditionella målningssystem?

Vi lämnar 10 års garanti på plåttakmålning.

Rengöring och Material

Det spelar ingen roll om vi målar med världens bästa färg på en gammal, dålig och löst sittande färg. Släpper den gamla färgen i botten på plåten så släpper även den nya ovanpå. Alltså vattenblästrar vi till plåtren yta med Ca 1600 Bar vattentryck, innan vi målar med Noxyde som är en unik produkt speciellt framtagen för plåt och rostskyddsmålning.

Noxyde tillverkas av Mathys i Belgien. Extrem färg för extrem miljö.

Noxyde är:

 • TJOCKFILMSFÄRG
  Färgen appliceras i tre skikt till minst 350 ny torrfilm
 • ELASTISK UPP TILL 200%
  Flagnar ej utan följer plåtens rörelser vid värmeväxlingar
 • ROSTSKYDDANDE
  Mycket hög rostskyddsfaktor
 • VATTENBUREN
  Skonsam mot miljön
 • HALKFRI
  Även vid väta

Tillsammans med tillverkaren av Noxyde och deras försäkringsbolag lämnar vi 10 års försäkringsgaranti vid Noxyde målning efter godkänd besiktning.

Vi erbjuder även målning av plåttak med alternativa metoder och material i olika prisklasser eftersom det ibland kan vara ett fullgott alternativ beroende på vad du som kund vill uppnå för resultat.

LÄNKAR